Bokanbefalinger fra Tronsmo

TRONSMO :nettbutikk Nettbutikk: http://www.tronsmo.no/

TÄNK – 21 INNLÄGG OM FRAMTIDENS STAD av Eva Dalman (red.)

21 framoverskuende essays om byen. Om arkitektur og planlegging, om informasjonsteknologiens påvirkning og økologisk bærekraft. Kort og godt om hvordan menneskene skal leve og bo i en by i dag. Arkitekter, formgivere, professorer, forskere, teknikere, etnologer, journalister og forfattere i skjønn forening; deriblant norske Thomas Hylland Eriksen og Dag Hareide. Bra!

Pris: 242.00 Utgivelsesår: 2001 Forlag: Ordfront Forlag Innbundet: nei Sidetall: 191 Isbn nr.: 9173248231

THE AGE OF ACCESS – HOW THE SHIFT FROM OWNERSHIP TO ACCESS IS TRANSFORMING CAPITALISM av Jeremy Rifkin

Jeremy Rifkin har “licence to predict”. I en rekke bøker de siste årene har han levert velfunderte og (dermed?) kritikerroste vurderinger av verden slik den blir i morra. Denne gangen tar han for seg framtidas økonomi, som Rifkin mener vil skifte tyngdepunkt fra “ownership” til “access”. Med andre ord: Vi eier mindre og bruker mer. Vil du vite mer om kapitalistiske nettverk, cyberkapitalisme, “lifestyle marketing” og en økonomi som mer og mer selger opplevelser i stedet for ting, er dette boka for deg.

Pris: 330.00 Utgivelsesår: 2000 Forlag: Penguin Innbundet: ja Sidetall: 311 Isbn nr.: 0140296123

THE RISE OF THE NETWORK SOCIETY av Manuel Castells

Første bind i Manuel Castells monumentale trebindsverk, som bedre enn noe annet definerer det nye informasjonssamfunnet. “Informasjonsalderens Marx” er den spanske sosiologen da også kalt, fordi han med sin triologi rett og slett har skapt referanseverket for all seriøs forskning og synsing om den digitale tidsalderen. “Adam Smith explained how capialism worked, and Karl Marx explained why it didn’t. Now the social and economic relations of the Information Age have been captured by Manuel Castells” – Wall Street Journal. Dette er andre utgave.

Pris: 334.00 Utgivelsesår: 2000 Forlag: Blackwell Innbundet: nei Sidetall: 594 Isbn nr.: 0631221409

SUSTAINABLE CITIES IN DEVELOPING COUNTRIES av Cedric Pugh (red.)

Bærekrafttig byutvikling oppstår gjennom et samspill mellom økonomiske, sosiale, politiske og økologiske faktorer. En rekke av verdens ledende eksperter på slik byutvikling bidrar i denne boken til økt forståelse av byen som handlingsrom for miljøvennlig og rettferdig utvikling. Stor vekt på konkrete eksempler og erfaringer, og mye stoff om møtet mellom storbyen og Local Agenda 21.

Pris: 297.00 Utgivelsesår: 2000 Forlag: Earthscan Innbundet: nei Sidetall: 237 Isbn nr.: 1853836192

THE CITY IN HISTORY – ITS ORIGINS, ITS TRANSFORMATIONS AND ITS PROSPECTS av Lewis Mumford

Klassiker om bypolitikk og byhistorie fra 1961. Mumford følger byen tilbake til Mesopotamia og Egypt, og ruller så opp urbaniteten århundre for århundre. Men dette er mer enn sekshundre sider fakta – det er også et engasjert forsvar for en bypolitikk basert på menneskets sosiale og personlige behov. “More than urban history: it is moral philosophy of high order and tragic poetry” – New York Times.

Pris: 311.00 Utgivelsesår: 1989 Forlag: Harcourt Brace LTD Innbundet: nei Sidetall: 656 Isbn nr.: 0156180359